RAFFLES FINAL.jpg

STUDIO BOX STOREFRONT

LOCATION:

Shanghai, China

CLIENT:

Edwin Chan

SIZE:

30sm

YEAR:

2011

DESCRIPTION
The Studio Box furniture showroom sought to distinguish itself from this chaotic jumble of the surrounding architectural clichés to create a moment of clarity. Instead of competing with the surrounding context, the approach was to change the game all together.


All elements of style and materiality were stripped; an ambiguous white form neutralizes any relationship to its context. This new autonomous figure denies any immediate reading of its function other than a large glass opening, providing views into the furniture gallery inside. At the same time the object reaches out to its context with a large protruding mouth allowing passers-by an opportunity to rest while viewing the merchandise inside; a piece of urban furniture in and of itself.