RAFFLES FINAL.jpg

CLOUD VILLA

LOCATION:

Shanghai, China

CLIENT:

Withheld

SIZE:

800sm

YEAR:

2018

AWARDS
Winner | Best of Year 2018
Interior Design Magazine | New York
International ResidenceDezeen.com
Nominated for best residential interior 2018

PUBLICATIONS
Interior Design Magazine - New York 2019
Architectural Record - New York 2019
Object Magazine - Amsterdam 2019
Elle Decor | Russia
Designboom.com
Archinect.com

DESCRIPTION
The Cloud Villa is so named because of the grand central stair which connects the three floors of this 800m2 villa in Shanghai. It’s abstract cloud-like form celebrates fluid movement through space, while dividing the main entry from the main living space.

As the main focal point of the villa, it optimistically reinforces domesticity as an act of unencumbered weightless living; in contrast to the restrictive bulk of the typical sprawling megalopolis in China. The cloud is an intimate form that only the occupants of the villa have the luxury of using on a daily basis. The main living space with its overscaled, nearly 8m high vaulted ceiling, gives the villa a sacrosanct quality.

Contemporary in form, construction and materiality, the Cloud Villa’s stair is classical statement about the theater and intimacy of private and domestic life.

TEAM
Lukasz Kos
Andrei Zerebecky
Song Xianjun
Danni Lu