• Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

STUDIO BOX

CLIENT

Eric Oswald Chan 

SCOPE

100m2 Furniture Shopfront  

LOCATION

Shanghai, China

STATUS

Complete 2011

DESCRIPTION

The Studio Box furniture showroom sought to distinguish itself from this chaotic jumble of the surrounding architectural clichés to create a moment of clarity. Instead of competing with the surrounding context, the approach was to change the game all together. 


All elements of style and materiality were stripped; an ambiguous white form neutralizes any relationship to its context. This new autonomous figure denies any immediate reading of its function other than a large glass opening, providing views into the furniture gallery inside. At the same time the object reaches out to its context with a large protruding mouth allowing passers-by an opportunity to rest while viewing the merchandise inside; a piece of urban furniture in and of itself.

TEAM

Lukasz Kos