• Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

CLOUD VILLA

CLIENT

Withheld

LOCATION

Shanghai, China​

YEAR OF COMMISSION

2014

STATUS

Completed 2018

SIZE

800 m2

AWARDS

Winner | Best of Year 2018
Interior Design Magazine | New York 

International ResidenceDezeen.com
Nominated for best residential interior 2018

PUBLICATIONS

Interior Design Magazine - New York 2019

Architectural Record - New York 2019

Object Magazine - Amsterdam 2019

Elle Decor | Russia 

Designboom.com

Archinect.com

DESCRIPTION

The Cloud Villa is so named because of the grand central stair which connects the three floors of this 800m2 villa in Shanghai. It’s abstract cloud-like form celebrates fluid movement through space, while dividing the main entry from the main living space.

 

As the main focal point of the villa, it optimistically reinforces domesticity as an act of unencumbered weightless living; in contrast to the restrictive bulk of the typical sprawling megalopolis in China. The cloud is an intimate form that only the occupants of the villa have the luxury of using on a daily basis. The main living space with its overscaled, nearly 8m high vaulted ceiling, gives the villa a sacrosanct quality.  

 

Contemporary in form, construction and materiality, the Cloud Villa’s stair is classical statement about the theater and intimacy of private and domestic life.

TEAM

Lukasz Kos

Andrei Zerebecky

Song Xianjun

Danni Lu